Bazsalikomos-diós rizssaláta

Vágólapra másolva!
A következő napokban nyárias fogásokat és grillezett finomságokat ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 500 g főtt rizs, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál parmezán sajt, 3 evőkanál durvára darált dió, só, őrölt bors, 3 szál újhagyma

Tegyük tálba a megfőzött és kihűlt rizst, adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomlevelet, az olívaolajat, a citrom levét, a felkarikázott újhagymát, a reszelt parmezánt és a darált diót.
Finomabb a saláta, ha a diót ledarálás előtt száraz serpenyőben megpirítjuk.

Sóval és őrölt borssal ízesítsük. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Önállóan is fogyaszthatjuk, de a kiváló körítés grillezett pecsenyék, zöldségek és sajtok mellé is. Kivájt paradicsomba töltve előételként kínálhatjuk.