Sárgarépás zöldbab wokban

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. Kínai-európai receptjeiből mutat be a következő napokban pár finomságot.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: fél kg óriás, zöldhüvelyű bab, 30 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, egy evőkanál étolaj

Vágjuk fel a zöldbabot körülbelül kétcentis, ferde szeletekre. A sárgarépát is vágjuk fel a zöldbabhoz hasonló darabokra.

Egy fazékban forraljunk fel sós vizet, majd dobjuk bele a zöldségeket. Addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.

Közben egy wokban forrósítsuk fel az olajat, dobjuk bele a felkarikázott fokhagymát és pirítsuk egy percig. Szűrőkanállal szedjük át a főzővízből a wokba a megfőtt zöldségeket, majd erős lángon pirítsuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei