Mandulás kétszersült kávéhoz

Vágólapra másolva!
Ezt a sütemény zsiradék nélkül készül, így kemény az állaga. Az olaszok kávéba vagy vörösborba áztatva fogyasztják, belemártogatják, és megvárják, míg megpuhul. Kaldeneker György ajánlata.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 450 g liszt, fél citrom, fél narancs, 3 tojás, 150 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 250 g hámozott mandula

Tegyük a tojásokat keverő tálba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Elektromos habverővel keverjük addig míg könnyű habos nem lesz. Szórjuk bele a citrom és narancs lereszelt héját és a kifacsart levét is. Kis adagokban óvatosan keverjük bele a liszt, mandula és a sütőpor keverékét. Öntsük egy lisztezett deszkára, majd jól gyúrjuk át.

Formázzunk belőle körülbelül háromcentis rudakat, majd tegyük egy sütőpapírral letakart tepsibe. Süssük 180 fokon 30-35 percig, míg szép pirosra nem sül. Sütőből kivéve, várjunk, míg kihűl, majd vágjuk egy centis szeletekre. A szeleteket tegyük vissza egymás mellé a tepsibe, és még további 10 percig süssük. Ha kihűlt, jól zárható üvegedényekben sokáig eltarthatjuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Keverhetünk a tésztájába egy-két evőkanál mandula- vagy ánizslikőrt is.