Vágólapra másolva!
Dijoni szűzérmék, lyoni fánk, francia palacsinta, almatorta és cordon bleu. Nap, mint nap találkozunk ezekkel az étkekkel. A francia hagymaleves is már szinte minden itthoni vendéglő étlapján kínálja magát. De mi is az ínycsiklandó frank ételek eredeti elkészítési módja? És milyen eddig rejtve maradt francia finomságokat érdemes még megkóstolni?
Vágólapra másolva!

Mindezt megtudhatod az egy falat...Franciaország című könyvből, amely nemcsak az ínyenceknek és a mesterszakácsoknak szól, hanem a lelkes amatőröknek és az új ízekre vágyó rutinos háziasszonyoknak is. A könyvet lapozva és az oldalain szereplő ételeket elkészítve egy falat francia Riviéra, egy csepp Provance, egy csipetnyi Champs-Élysées elevenedik meg a konyhában.
A TV Paprika könyvsorozatának első darabja a gasztronómia hazájába kalauzol, otthonunkba hozza a francia konyha ízeit, színeit és illatait. Szeptembertől a Mit eszünk ma? című műsor is a könyvben szereplő étkeket ajánlja majd.

*

Játszottak és nyertek!

Azon olvasóink között, akik helyesen válaszoltak kérdésünkre, kisorsoltuk a könyv öt példányát.
Kérdésünk volt: hogy hívják a franciák híres hallevesét, melyből a legfinomabbat Marseille környékén főzik?

A helyes válasz: bouillabaisse

A nyertesek: Lippai Csilla Erika, Dudás Pál, Babcsány Ildikó, Sárándi Izolda, Horváth Tímea

Gratulálunk, a könyvet postázzuk.

*

A könyvben mindenki számára könnyen elkészíthető, válogatott alapanyagokból álló ételreceptek szerepelnek, ebből mutatunk be néhányat a következő oldalakon.