A fitt nő álma - 3 perc!
Hozzávalók: 1 közepes narancs, 15 dkg alma, 2 db kivi
Tisztítás után turmixoljuk össze a gyümölcsöket. Fogyasztásával igen magas C-vitamin-mennyiséget viszünk be a szervezetbe, s az íze is igazán kellemes.
Kalóriatartalma: 114 kcal
Tipp: a kivit minden esetben mossuk meg, ugyanis olyan távoli országokból is származhat, ahol a rákkeltő vegyszerek használata még nem tiltott!
Vonzerősítő - 2 perc!
Hozzávalók: 1 közepes méretű narancs, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg eper, 15 dkg cékla
A narancsot hámozzuk meg, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük bele a turmixba. A színe gyönyörű, szerelemvörös, az íze frissítő!
Kalóriatartalma: 208 kcal
Tipp: vigyázat, minden citrusfélét gombaölő szerrel kezelnek! A narancs héját érdemes eltávolítani, mert mérgező anyagokat tartalmazhat. A héj alatti fehér hártyát viszont ne szedjük le, mert rengeteg C-vitamin van benne.
Gumicuki helyett - 5 perc!
Hozzávalók: 1 közepes méretű narancs, 15 dkg alma, 15 dkg sárgarépa, 7 dkg banán
A gyümölcsöket tisztítás után bátran turmixoljuk össze, és pohárba öntve már ihatjuk is.
Kalóriatartalma: 248 kcal
Tipp: gyerekeknek kb. hatodik-kilencedik hónapos koruktól adhatjuk a zöldségekből, gyümölcsökből készült turmixokat. Előbb nem tanácsos, mert ételallergiát okozhatunk.
Pasifogó
Hozzávalók: 15 dkg alma, 15 dkg cékla, 10 dkg zeller
Keverjük össze a gyümölcscentrifugán átengedett zöldség- és gyümölcslevet. A koktél rendszeres fogyasztás után megtudhatjuk, miért is olyan nagy kedvenc.
Kalóriatartalma: 129 kcal
Tipp: a legtöbb zöldségnek a levele is felhasználható turmix készítésekor, kivéve a rebarbarát, azé ugyanis mérgező anyagokat tartalmaz.
A zöldségekből és gyümölcsökből készült ivóleveket, turmixokat már évszázadok óta használják gyógyításra, frissítésre. Az összes élelmiszer közül, melyek nem mentek át valamilyen konyhatechnológiai folyamat során, a friss zöldségek, gyümölcsök leve tartalmazza a legtöbb vitamint, ásványi anyagot, enzimet. Fogyasztásukkal erősíthetjük inmunrendszerünket, csökkenthetjük annak lehetőségét, hogy elkapjunk valamilyen betegséget.
Loós Ágnes