Edzés utáni habzsolnivalók

Vágólapra másolva!
Gyógyít, szépít, erősít az itt szereplő kalóriaszegény ivólevek mindegyike. Ám ahogy elkészíted, idd is meg! A gyümölcsökből, zöldségekből készült turmixok vitaminjai a levegővel érintkezve veszítenek erejükből, így leginkább azonnal fogyasztva erősítenek téged.
Vágólapra másolva!

A fitt nő álma - 3 perc!

Hozzávalók: 1 közepes narancs, 15 dkg alma, 2 db kivi

Tisztítás után turmixoljuk össze a gyümölcsöket. Fogyasztásával igen magas C-vitamin-mennyiséget viszünk be a szervezetbe, s az íze is igazán kellemes.

Kalóriatartalma: 114 kcal

Tipp: a kivit minden esetben mossuk meg, ugyanis olyan távoli országokból is származhat, ahol a rákkeltő vegyszerek használata még nem tiltott!

Vonzerősítő - 2 perc!

Hozzávalók: 1 közepes méretű narancs, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg eper, 15 dkg cékla

A narancsot hámozzuk meg, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük bele a turmixba. A színe gyönyörű, szerelemvörös, az íze frissítő!

Kalóriatartalma: 208 kcal

Tipp: vigyázat, minden citrusfélét gombaölő szerrel kezelnek! A narancs héját érdemes eltávolítani, mert mérgező anyagokat tartalmazhat. A héj alatti fehér hártyát viszont ne szedjük le, mert rengeteg C-vitamin van benne.

Gumicuki helyett - 5 perc!

Hozzávalók: 1 közepes méretű narancs, 15 dkg alma, 15 dkg sárgarépa, 7 dkg banán

A gyümölcsöket tisztítás után bátran turmixoljuk össze, és pohárba öntve már ihatjuk is.

Kalóriatartalma: 248 kcal

Tipp: gyerekeknek kb. hatodik-kilencedik hónapos koruktól adhatjuk a zöldségekből, gyümölcsökből készült turmixokat. Előbb nem tanácsos, mert ételallergiát okozhatunk.

Pasifogó

Hozzávalók: 15 dkg alma, 15 dkg cékla, 10 dkg zeller

Keverjük össze a gyümölcscentrifugán átengedett zöldség- és gyümölcslevet. A koktél rendszeres fogyasztás után megtudhatjuk, miért is olyan nagy kedvenc.

Kalóriatartalma: 129 kcal

Tipp: a legtöbb zöldségnek a levele is felhasználható turmix készítésekor, kivéve a rebarbarát, azé ugyanis mérgező anyagokat tartalmaz.

A zöldségekből és gyümölcsökből készült ivóleveket, turmixokat már évszázadok óta használják gyógyításra, frissítésre. Az összes élelmiszer közül, melyek nem mentek át valamilyen konyhatechnológiai folyamat során, a friss zöldségek, gyümölcsök leve tartalmazza a legtöbb vitamint, ásványi anyagot, enzimet. Fogyasztásukkal erősíthetjük inmunrendszerünket, csökkenthetjük annak lehetőségét, hogy elkapjunk valamilyen betegséget.

Loós Ágnes