Kapros-tejszínes csirkemell

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy csirkés fogást mutat be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé, 1 csokor friss kapor, őrölt fekete bors, só, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, negyed citrom leve

Szeleteljük fel a csirkemellet, szórjuk meg őrölt borssal, összevágott kaporlevéllel és sóval. Csorgassuk meg olívaolajjal, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, majd tegyük bele a befűszerezett mellszeleteket. Mindkét oldalukat süssük pirosra. Utána öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk össze és ízesítsük citromlével. Ha szükséges, a tejszínes szószt sóval és őrölt borssal utólag ízesíthetjük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei