Brokkolis pite

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy rendhagyó omlóstészta receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 adag omlóstészta, 50 dkg brokkoli, 3 dl tejszín, 3 db tojás sárgája, őrölt szerecsendió, bors, só, 2 db paradicsom.

Omlóstészta: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 5-6 evőkanál hideg víz.

Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká. Felhasználásig tartsuk hűtőben. Szedjük szét rózsáira a brokkolit, húsosabb szárait is vágjuk kockákra. Egy fazékban forraljunk fel sós vizet, majd tegyük bele az alaposan megmosott brokkoli darabokat. Főzzük két percig, utána szűrjük le, majd hideg vízzel hűtsük le. Várjunk míg jól lecsepeg.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki az omlóstésztát fél centi vastagságúra, majd béleljük ki vele egy vajjal megkent és liszttel megszórt, körülbelül húsz centi átmérőjű peremes kerek sütőformát. Tegyük bele a leforrázott brokkolit, igazgassuk el.

Forrás: Orgazmus Service

Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált fekete borssal és sóval. Keverjük jól össze, majd öntsük az egészet a brokkolira. A tetejét dekorálhatjuk paradicsomkarikákkal. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük körülbelül 40-45 percig. Ha elkészül, várjunk míg kissé kihűl, szeleteljük cikkekre és friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk.