Rizses-csirkés egytálétel

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy csirkés étel receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 db vöröshagyma, 20 dkg rizs, 5 dl csirkeleves vagy 1 db csirkeleves kocka, 1 db fehérbab konzerv, 1 csokor kakukkfű, 6-8 szem olívabogyó, só, darált bors, 2 evőkanál olívaolaj, fél-fél darab piros és sárga színű paprika.

Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és tegyük bele a nagyobb kockákra felvágott csirkemellet. Erős lángon süssük körülbelül öt percig. Ha kezd barnulni, adjuk hozzá a cikkekre vágott paprikát, a vöröshagymát és a kakukkfüvet, és még pár percig pirítsuk. Szórjuk bele a rizst, az olívabogyót és a lecsepegtetett fehérbabot, öntsük fel forró húslével vagy forró vízben feloldott csirkeleves kockával. Ízesítsük sóval és darált borssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Forraljuk fel, fedjük le fedővel, majd tegyük előmelegített sütőbe. 150 fokon 15-20 perc alatt pároljuk készre.