Rostonsült libamáj sült almával

Vágólapra másolva!
A "Hogyan találkozik a mézes sütemény fűszerkeverék a hízott libamájjal?" kérdésre szakácsunk, Kaldeneker György mai receptje egyértelmű választ ad.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, darált feketebors, bazsalikom.

Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejét és az alját, majd magházát egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részét ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Forrósítsuk fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.

Tálaljunk egy nagy tányér közepére juhtúrós puliszkát, helyezzük rá a megsütött almát, tetejére pedig a három pirosra sült libamájat tálaljuk.