Habart tojás lazaccal

Vágólapra másolva!
Ha reggelente már nagyon unod a szendvicset és a müzlit, próbáld ki szakácsunk habart tojásos receptjét. Garantáltan el fogsz késni a munkahelyedről.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók két személyre:
6 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 1 dl tejszín, só, darált feketebors, 15 dkg füstölt lazac, salátalevél a díszítéshez

Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy kis tálkába, öntsük hozzá a tejszínt és az olvasztott vaj felét. Ízesítsük sóval, majd keverjük jól össze.
Tegyük a maradék olvasztott vajat egy nagyobb serpenyőbe, öntsük bele a felvert tojást. Alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás össze áll. Nem kell túl keményre készíteni, akkor a legfinomabb, ha egy kicsit lágyabb.

Forrás: Kaldeneker György receptjei