Zöldcitromos fűszerkrém

Vágólapra másolva!
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenjük vele a hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál koriandermag, 1 evőkanál fekete mustármag, 1 teáskanál római köménymag, 2 darab friss zöld chili paprika, 2 darab piros chili paprika, 1 darab vöröshagyma, 2 evőkanál só, 20 dkg cukor, 4 evőkanál paradicsompüré, 3 dl fehér borecet, 8 darab zöldcitrom.

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele a fűszermagokat. Hevítsük addig, amíg a magok táncolni nem kezdenek. Keverjük bele a vékony szeletekre vágott chilit, a vöröshagymát és a paradicsompürét, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a félbevágott és felszeletelt zöldcitromot és a többi alapanyagot is. Állandó kevergetés mellett, kis lángon, körülbelül 30 percig főzzük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Ha elkészült, még forrón töltsük tisztára mosott kisméretű befőttes üvegekbe, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre.

Használhatjuk rizses és tésztás ételek feljavítására, de a szendvicskrémeket is megbolondíthatjuk vele.