Kékáfonyás muffin

Vágólapra másolva!
A muffin a világ legyeszerűbben elkészíthető sütijei közé tartozik, ezerféleképpen variálhatjuk, ehetjük édesen vagy sósan. Szakácsunk most kékáfonyával ajánlja.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (12 darabhoz): 10 dkg vaj, 1 pohár tejföl, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 20 dkg barnacukor, 4 evőkanál darált mák, 1 pohárnyi kékáfonya.

Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a tejfölt, és a vaníliás cukrot. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Óvatosan adagoljuk a vajas keverékhez, majd ha jól összekeveredett, tegyük bele a kékáfonyát is.

Muffinsütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki alaposan (de sokkal egyszerűbb, ha papírkapszulával béleljük ki), majd háromnegyedig töltsük meg a masszával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Körülbelül 160-170 fokos sütőben süssük 25-30 percig. Még finomabb, ha fél citrom reszelt héját is a masszába keverjük.