Ropogósra sütött fűszerlevelek

Vágólapra másolva!
Ha vendégek érkeznek hozzánk, a kissé unalmas rágcsálnivalók helyett kápráztassuk el őket különleges sült fűszernövényekkel.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítő, szódavíz, olaj a sütéshez

Elkészítése:
Üssük egy tálba a tojásokat, adjuk hozzá a lisztet, az ételízesítőt, és ízlés szerint sót. Öntsünk hozzá szódavizet, majd habverővel keverjünk belőle sűrű palacsintatésztát.

A fűszerek leveleit szedjük le (kivéve a rozmaringot, azt egészben hagyhatjuk) mossuk meg jól, majd csepegtessük le alaposan.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel étolajat, majd a leveleket mártsuk a sűrű tésztába, óvatosan tegyük a forró olajba, és közepes hőmérsékleten süssük ropogósra. A rozmaringot szedjük 3-4 centis darabokra, majd szárával együtt mártsuk be, és úgy, egészben süssük ki.

Szedjük ki az olajból, és itatóspapíron itassuk le a felesleges olajat.
Tálaljuk papírból készített tölcsérekbe. Koktélpartin, italozás közbe a vendégek kedvence lesz.