Spenótos-spárgás borsóragu

Vágólapra másolva!
Ha a hétvégén egy kicsit többet ettünk a kelleténél, érdemes mára elkészíteni ezt a kímélő zöldséges ételt.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csokor zöldspárga, 30 dkg spenótlevél, 1 csokor újhagyma, 1 evőkanálnyi vaj, 3 dl zöldségleves, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 pohárnyi zöldborsó, fehérbors, cukor, fél citrom reszelt héja, só, citromlé

Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgát, fás végét vágjuk le, vágjuk három centis darabokra, majd mossuk meg alaposan. Forrásban lévő sós vízben főzzük két-három percig, majd azonnal szedjük át hideg vízzel telt edénybe. Ha kihűlt, jól csepegtessük le.

Egy közepes méretű lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a zöldborsót, öntsünk rá a zöldséglevesből, ízesítsük sóval és kevés őrölt fehérborssal, és lefedve pároljuk, míg a borsó puha lesz. Ha a pároló levét is elfőtte, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze, majd öntsük rá a maradék levest (ha nincs levesünk, vízzel elkevert zöldségleves-kockát is használhatunk), és dúsítsuk tejszínnel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



Köretnek készítsünk mellé kapros újburgonyát!

Válogassunk apróbb burgonyákat, hámozzuk meg őket, majd tegyük fel főni sós vízbe.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, tegyünk bele durvára összevágott friss kaprot, kicsit futtassuk meg a fűszert a vajban. Szűrőkanállal szedjük át a megfőtt burgonyákat, forgassuk össze jól a kapros vajjal, és forrón, azonnal tálaljuk.
Készíthetjük összevágott metélőhagymával, csomborral, kerti zsázsával, zöldpetrezselyemmel, zellerlevéllel, vagy akár bazsalikommal is.