Klasszikus bazsalikom pesztó

Vágólapra másolva!
A pesztót használhatjuk pizzára, sajtokhoz, szeletelt paradicsomhoz, kifőtt tésztához, de segítségével levest és saláta öntetet is készíthetünk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikom levél, 2 evőkanál fenyőmag (ha nincs, használhatunk helyette diót vagy mandulát is), 3 gerezd fokhagyma, 1.5 dl olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt, 1 csipetnyi tengeri só.

A bazsalikom leveleket jól mossuk meg, szedjük ki egy szűrőedénybe és várjuk meg, míg jól lecsepeg. Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, és adjuk hozzá a többi alapanyagot. Ezután az egészet a gép segítségével pépesítsük.

Szedjük át kis üvegekbe, zárjuk le jól, majd tegyük be a fagyasztóba. Felhasználás előtt egy órával célszerű kivenni a fagyasztóból.

Tartósítószer és hőkezelés nélkül készül, így szobahőmérsékleten nem tárolható, viszont vissza fagyasztható.