Körtesaláta illatos fűszerlevelekkel

Vágólapra másolva!
A körte gazdag C-vitaminban és rézben, mindkét összetevő elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Ráadásul ez az egyik olyan gyümölcs, amelyre szinte senki nem allergiás, így kisgyerekeknek is bátran kínálhatjuk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db érett körte (Vilmos vagy császár fajtájú), 1-1 ág friss bazsalikomlevél és petrezselyemzöld, 1 maréknyi spenótlevél vagy ruccola, fél citrom leve, 2-3 evőkanál olívaolaj, darált bors, fél maréknyi dió, tök- és napraforgómag

Elkészítése:
Tegyük a magokat egy serpenyőbe, szárazon, zsiradék nélkül, és közepes lángon állandóan rázogatva pirítsuk meg.

A körtéket mossuk meg, majd vágjuk négyfelé, a magházukat vágjuk ki, és ha túl nagyok, akkor még a cikkeket is vágjuk félbe.

Tegyük egy nagy tálba a felvágott körtedarabokat, tépkedjük rá a fűszerleveleket, és a spenótot, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg citromlével és olívaolajjal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A megpirított magokat is adjuk a kész salátához, majd óvatosan keverjük össze.

Tálaljuk tálkákba a kész körtesalátát, díszítsük néhány szem dióval. Sült vagy grillezett húsok mellé kiváló köret lehet.