Indiai lencsepüré

Vágólapra másolva!
Bármennyire is vonzó az indiai konyha, sokan tartanak attól, hogy otthon is kipróbálják a fűszeres, időnként furcsa ételeket. Kaldeneker György receptje segítségével egyszerűen megismerkedhetünk a különleges ízekkel.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
15 dkg piros lencse (készülhet sárgaborsóból is), 1 teáskanálnyi őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 1 db chili paprika, 1 db zellerszár, 1 csokor friss korianderlevél, fél citrom leve, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, fél teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt koriandermag, 1 teáskanál őrölt római kömény, só

Elkészítése:
Előző nap áztassuk be a lencsét hideg vízbe.

Elkészítéskor tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az összevágott korianderlevelet, a fűszereket, és a felszeletelt zöldségeket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítsük sóval, majd főzzük 10-15 percig. Mielőtt levennénk a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet is. Forraljunk rajta még egyet, majd kézi mixerrel pürésítsük.

Finom, fűszeres körete lehet báránysülteknek, grillezett lazacnak és egyszerű sült csirkének is.

Fogyasszunk mellé indiai lapos kenyeret, vagy jázminrizst - így teljes vacsorát tálalhatunk a családnak. Ha nem szeretjük a csípős ízt, az erős paprikát hagyjuk ki a receptből.