Zöldséges árpagyöngyleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György az elkövetkező napokban finomabbnál finomabb levesek receptjeit ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, 2 szál angolzeller, 2 szál újhagyma, 4-5 db napon szárított paradicsom, 1 maréknyi árpagyöngy, 3 db zsályalevél, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, 1 db zöldségleveskocka

Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a kisebb darabokra összevágott szárított paradicsomot és a zsályalevelet, pároljuk pár percig.

Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát és az árpagyöngyöt. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.

Lassú lángon főzzük legalább tíz percig.

Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük még további öt percig, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy tormával szórhatjuk meg.