Lazacfasírt

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György az elkövetkező napokban ízletes halételek receptjeit ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg lazac filé, 1 csokor snidling vagy újhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál sárga mustármag, fél zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 szelet barna kenyér, 1 kávéskanál halhoz való fűszerkeverék só, darált feketebors

Elkészítése:
A lazacfilé bőrét éles késsel fejtsük le, vágjuk a halhúst vékony csíkokra, majd csapókéssel aprítsuk kis darabokra.

Az aprítást elvégezhetjük konyhai gyorsvágó géppel is, de vigyázzunk, csak rövid időre kapcsoljuk be, mert túl pépesre darálja.

A felaprított lazacot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a felkarikázott metélőhagymát, a kis darabokra összemorzsolt kenyeret, majd csorgassuk meg a citrom kifacsart levével, és tegyük bele a citrom lereszelt héját is. Ízesítsük a sóval, a mustármaggal, a fűszerkeverékkel, majd az egésze jól dolgozzuk össze.

Formázunk belőle pogácsákat, majd serpenyőben felhevített olívaolajon süssük mindkét oldalát pirosra. Tegyük az elősütött fasírtot forró sütőbe és 150 fokon süssük készre.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk édes-savanyú paprikával!

Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele egy diónyi, vékony gyufaszál vastagságúra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig.

Adjunk hozzá 1-1 darab vékony csíkokra felvágott sárga és piros kaliforniai paprikát és közepes lángon pároljuk 4-5 percig. Csorgassuk hozzá két evőkanál mézet, szeleteljünk rá pár karika chilipaprikát, adjuk hozzá 1 csokor felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevés sóval és 4 evőkanál fehérborecettel. Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen.