Juhsajttal és dióval töltött gombafejek

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy különleges zöldségétel receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 óriás fejű gomba, 10 dkg dió, 2 evőkanál olívaolaj, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ág zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 20 dkg kecskesajt, 5-6 szem aszalt paradicsom, olívaolaj, darált bors

Elkészítése:
Ehhez az ételhez olyan gombát vásároljunk, aminek a közepe "ki van nyílva". A legmegfelelőbb az óriásra növő barna csiperke, vagy az őzlábgomba. Ezeket nagyobb élelmiszerboltokban is be lehet szerezni.

A gombák külső részeit dörzsöljük le törlőpapírral, mosni nem szabad, mert belseje nagyon sok vizet szív magába. Tegyük egy olajjal kikent tűzálló edénybe, daráljunk rá borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal.

Egy nagyobb, felforrósított serpenyőbe csorgassunk pár evőkanál olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát, a zúzott fokhagymát és pároljuk együtt pár percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük hozzá az durvára összevágott petrezselyem zöldjét és a zsályaleveleket is. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről. Ha egy kicsit kihűlt, keverjük hozzá a durvára összevágott diót, aszalt paradicsomot és a felkockázott kecskesajtot is. Kevés darált borssal ízesítsük.

Evőkanállal halmozzuk a gombafejekre a sajtos-paradicsomos tölteléket, tetejükre egy-egy szem egész diót ültessünk.

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon körülbelül 15-20 percig. Húskedvelők szeletelt baconnel is áttekerhetik a megtöltött gombafejeket.