Spenótos borjúrétes

Vágólapra másolva!
A spenót és borjú külön-külön közkedvelt ételek, de a spenótos borjúrétest nem igazán tudjuk hova tenni. Szakácsunk, Kaldeneker György mai receptje után tökéletesen képben leszünk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg borjú szűzpecsenye, 1 csomag leveles tészta, 30 dkg spenótlevél (fagyasztott is lehet), 2-3 szál kakukkfű, só, darált feketebors, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió

Elkészítése:
Fejtsük le a hártyát egy éles késsel a borjúhúsról, majd kenjük be olívaolajjal. Daráljunk rá feketeborsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, és sózzuk meg. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Egy kisebb lábasban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd hevítsük addig, míg sisteregni nem kezd. Tegyük hozzá a megmosott spenótleveleket, és takarjuk le, hogy "összeessen". Ezután kevés sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Lefedve pároljuk pár percig.

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a fűszeres borjúhúst. Mindkét oldalát egy-két percig süssük elő. Vegyük ki a serpenyőből, és várjuk meg, míg kihűl.

Halmozzuk a tetejére a felesleges párolólétől megszabadított spenótot (nyomkodjuk ki), majd burkoljuk be, a fél centi vastagságúra kinyújtott leveles tésztával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A széleinél jól nyomkodjuk össze a tésztát, a tetejét pedig villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor a gőz el tudjon távozni.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30-35 percig, addig, amíg a tészta aranysárgára nem sül. Tálaláskor szeleteljük fel, tegyük egy nagy tányérra, grillezett és párolt zöldségekkel tálaljuk.