Narancsos muffin füstölt pulykamellel

Vágólapra másolva!
Édes muffin szendvicsnek? Kaldeneker György számára nem létezik abszurd összeállítás! Egy izgalmas, pikáns vendégváró zsúr-fogás következik.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
Muffinhoz: 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, 3 evőkanál cukor, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 3 evőkanál vaj, 1 db narancs lereszelt héja.
Töltelékhez: 25 dkg füstölt pulykamell, 20 dkg friss spenótlevél, 3 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál hagymalekvár.

Elkészítés:
A muffinhoz tegyük egy kis tálba a lisztet, szórjuk rá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd kanállal keverjük össze. Egy másik keverőtálba üssük fel a tojást, adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, cukrot és egy narancs lereszelt héját. Fakanállal keverjük jól össze, majd szórjuk bele a lisztes keveréket is, majd alaposan dolgozzuk össze.
Töltsünk meg a masszával háromnegyedig jól kivajazott és liszttel megszórt muffin sütőformát, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 20-25 percig.

Forrás: [origo]


Ha elkészült, várjunk, míg kissé kihűl, majd szedjük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szendvicsekhez vágjuk vízszintesen ketté a muffinokat, kenjük meg majonézzel, helyezzünk rá pár levél spenótot, majd hajtogassunk rá a vékonyra felszeletelt füstölt pulykamellet. Kanalazzunk a tetejére a hagymalekvárból, majd helyezzük vissza a levágott fedelét. Friss vajretekkel és salátalevelekkel tálaljuk.

A muffin-szendvicseket elkészíthetjük maradék csirke, marha vagy sertéssültből is. Hagymalekvár helyett tehetünk rá chutney-t, paprika vagy vörösáfonya lekvárt, de nagyon finom frissen felszeletelt almával, körtével is.