Olasz chili

Vágólapra másolva!
A chili nemcsak a paprika, hanem egy népszerű babos fogás elnevezése is egyben. Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy különleges, olasz változatát mutatja be ennek az egytálételnek - ezúttal csípős paprika nélkül.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj, 4 szál angolzeller, 4 szál sárgarépa, 1 egész póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv, 1 db citrom, 50 dkg főtt tarka vagy vörösbab (konzerv is lehet), 50 dkg konzerv fehérbab, 1-1 csokor friss oregano és kakukkfű, só,darált bors, 1db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a felszeletelt zellerszárat, sárgarépát és közepes lángon pároljuk 5-6 percig.

Tegyük hozzá a vastagabb karikákra felvágott póréhagymát, pároljuk további két percig, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát.

Öntsük rá a fehérbort, sózzuk és fűszerezzük kevés darált borssal, majd pároljuk további pár percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Borítsuk bele a felkockázott paradicsomkonzervet, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Öntsünk hozzá fél liter vizet, és morzsoljunk bele egy darab zöldségleves kockát, majd főzzük körülbelül 30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

Ha a párolólevét elfőtte, adjuk hozzá a babkonzerveket, morzsoljuk bele a kakukkfüvet és az oreganót. Jól rotyogtassuk össze, majd tálaljuk tálkákba.