Tepsiben sült sonka krémes tormaszósszal

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ínycsiklandó egytálétel receptjét ismerteti. Akár a maradékokat is felhasználhatjuk hozzá.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka, 1 evőkanál vaj, 1 csokor friss petrezselyem, fél kg apróbb szemű burgonya, 2 evőkanál ecetes torma, 10 dkg zöldspárga, 2 szál sárgarépa, 2 dl tejszín, só, darált bors

Elkészítése:
Tegyük egy lábasba a meghámozott, apró szemű burgonyát és a felkarikázott sárgarépát. Ízesítsük sóval és főzzük puhára.

Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük hozzá a megtisztított és három centis darabokra felvágott spárgát, majd főzzük együtt két percig, utána öntsük le róla a főzővizet.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a megfőzött zöldséges burgonyát, majd közepes lángon pirítsuk meg.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Szórjuk rá az összevágott petrezselyem zöldjét, az ujjnyi csíkokra felvágott füstölt sonkát, forrósítsuk jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.

Ízesítsük ecetes tormával, darált borssal és sóval. Forraljuk jól össze, hogy a mártás kissé besűrűsödjön, majd öntsük egy tűzálló edénybe. Tegyük előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük pirosra.

Céklasalátával fogyasszuk.