Kecsketúrós sztrapacska

Vágólapra másolva!
A sztrapacska hagyományosan juhtúróval készül - szakácsunk, Kaldeneker György ma egy igazán különleges változatát mutatja be ennek az ételnek.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 2 egész tojás, 30 dkg búzaliszt, fél teáskanál só, 1 db kisebb méretű cukkini, 10 dkg húsos szalonna, 1 pohár tejföl, 30 dkg kecsketúró, 1 evőkanál vaj, darált bors

Elkészítése:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd a cukkinivel együtt reszeljük le egy finomlyukú reszelőn.

Tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, és adjunk hozzá annyi vizet adjunk, hogy galuska állagú tésztát tudjunk készíteni belőle.

Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe. Várjuk míg felforr, majd szedjük át egy szűrőedénybe. Folyó hideg vízzel mossuk át, és hagyjuk jól lecsepegni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



Tegyük hozzá a lecsepegtetett sztrapacskát, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd jól forrósítsuk össze.

Tegyük egy tűzálló tálba, kanalazzuk rá a tejfölt, és forró sütőben 160 fokon 20 perc alatt süssük pirosra.