Currys-rizses csirke

Vágólapra másolva!
Az ázsiai fűszerkeverék, a curry használatával még az egyébként megszokott ízű rizses csirkét is feldobhatjuk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál curry fűszerkeverék, 1 teáskanál kurkuma, 1 zöldpaprika, 30 dkg rizs, 1 zöldségleves kocka, 1 csokor friss korianderlevél vagy petrezselyem zöldje, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors

Elkészítése:
Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a fokhagymát.

Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, majd szórjuk rá a kurkumát és a curry fűszerkeveréket. Keverjük jól össze, majd öntsük fel egy deci vízzel.

Ha már felforrt, tegyük bele a félbevágott csirkecombokat, ízesítsük sóval, leveskockával és darált borssal. Fedjük le fedővel, és addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha már puha a hús, öntsük rá a rizst is, adjuk hozzá az ujjnyi csíkokra felszeletelt paprikát, az összevágott korianderlevelet, majd öntsük fel négy és fél deci vízzel.

Csorgassuk bele a citromlevet, majd forraljuk fel. Felforralás után kóstoljuk meg a párolólevét, és ha szükséges, ízesítsük még sóval. Ha kellően rotyog, fedjük be újra a fedővel, és tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és 10-15 perc alatt a sütőben fejezzük be a párolást.