Gombahamburger

Vágólapra másolva!
A most következő recept a grill partik slágere lehet - mutatós és finom!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors

Elkészítése:
A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét, öblítsük le hideg vízzel. A belső, lemezes oldalát nem szabad megmosni, mert így nagyon sok vizet szívna magába és elázna a gomba sütéskor.

Daráljunk a belső felére borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tépkedjünk rá kakukkfű leveleket.
Vágjuk egy centi vastagságú szeletekre a padlizsánt és a paradicsomot is. A padlizsán szeleteket kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát süssük barnára.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy másik serpenyőben hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd a gombákat közepes lángon, párszor megfordítva süssük 5 percig.

Hasonlóan erős lángon, olívaolajon süssük meg a paradicsomszeleteket, majd az ujjnyi vastag szeletekre felvágott sajtot is.

Tálaláskor tegyünk nagy tányér közepére egy megsütött gombafejet, helyezzünk rá a grillezett padlizsánból, majd tépkedjünk rá a friss fűszerlevelekből. Egy szelet sült kecskesajt, majd paradicsom következik, erre is szórjunk a fűszerlevelekből, majd az egészet fedjük be egy megsütött gombafejjel. Az egészre daráljunk frissen borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal.