Levendulás eperlekvár

Vágólapra másolva!
Hétvégére egy tartósítószertől mentes és igazán pikáns lekvár receptjével rukkolt elő szakácsunk
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1.2 kg eper, fél kiló befőzőcukor, 1 db citrom, 8 ág levendula virág

Elkészítése:

Megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, majd keverjük össze a befőzőcukorral.

Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Forrás után 3 perccel adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és a levendula virágokat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egyet forraljunk még rajta, majd tisztára mosott üvegekbe töltsük a még forrásban lévő lekvárt, azonnal zárjuk le, majd pár percre állítsuk fejre. Így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.