Zabpelyhes málnás muffin

Vágólapra másolva!
Uzsonnasütemény melasszal és zabpelyellyel - Kaldeneker György furfangos muffin receptje.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely, 1 pohár tej (250 ml), 1 db tojás, 2 evőkanál vaj, 2 dl melasz, 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 maréknyi mazsola, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg málna


Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba az olvasztott vajat, a sót, a mazsolát, a melaszt - ehelyett használhatunk kukoricaszirupot is, amit reformélelmiszereket árusító üzletekben vásárolhatunk meg -, a tejet és a tojást, majd habverővel vagy fakanállal jól dolgozzuk össze. Egy másik tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a zabpehellyel, majd kis adagokban adjuk hozzá a tojásos masszához.

Óvatosan keverjük hozzá a málnaszemeket, hogy ne törjenek össze. Célszerűbb, ha összekeverés előtt betesszük a málnát a mélyhűtőbe fél órára, hogy megkeményedjen, majd fagyosan keverjük a tésztához.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy 12 darabos muffin sütőformát, egyszerűbb ha mignon papírkapszulával béleljük ki, majd töltsük meg háromnegyedig a tésztával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük előmelegített sütőbe és 150 fokon süsük körülbelül 20 percig.

Ha elkészültek, szedjük ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni.

Még langyosan vajjal vagy lekvárral megkenve, kávé vagy egy csésze teához fogyasszuk, gyermekeknek uzsonnára is kiváló csemege.