Vágólapra másolva!
Nyárvíz idején, amikor néha kénytelenek vagyunk fehérneműnyi ruhadarabban - fürdőruhában - jönni-menni az emberek előtt, jobb, ha a takargatnivaló porcikáinkat nem szükséges rosszként kezeljük, hanem igyekszünk azokat a lehető legvállahatóbbá formálni. A kövtekező gyakorlatsorok - edzettségi szinttől függően - mindenki számára megoldást jelenthetnek -  nem csak a hastájéki zsírpárnák felszámolására.
Vágólapra másolva!

Kezdőknek

Egyensúly térdelésben
Dolgoztatja: az alsó hasizmokat
Ismétlés: 3-as, 4-es sorozat

Térdeljünk le, a hátunkat tartsuk egyenesen, a nyakunk legyen egyvonalban a gerincünkkel. Húzzuk be a hasunkat, majd az egyik karunkat nyújtsuk ki magunk elé, anélkül, hogy a vállunk, a hátunk vagy a medencénk pozícióján változtatnánk. Maradjunk így két lélegzetvételnyi ideig, majd engedjük le a karunkat, és emeljük fel a másikat.

Forrás: fitt.info


Lábleengedés
Dolgoztatja: az alsó hasizmokat
Ismétlés: 2-es, 8-as, 12-es sorozat

Feküdjünk hanyatt egy matracon, emeljük fel mindkét lábaunkat, a térdünket 90 fokban hajlítva. Húzzuk be a hasunkat, szorítsuk le a derekunkat, és lassan engedjük le az egyik lábat, amíg a sarkunk körülbelül 5 cm-re kerül a padlótól. Tartsuk ki egy kicsit, majd emeljük vissza a lábunkat. Közben végig koncentráljunk arra, hogy a derekunkat leszorítva tartsuk. Ismételjük meg a mozdulatsort a másik lábunkkal.

Forrás: fitt.info


Hasprés labdán
Dolgoztatja: a felső hasizmokat
Ismétlés: 2-es, 8-as 12-es sorozat

Feküdjünk hanyatt egy fitballon úgy, hogy a fenekünk éppen a labda szélénél legyen, a lábunk kisterpeszben a földön, a karunkat pedig keresztezzük a mellkasunk felett. Feszítsük meg a hasizmainkat, emeljük meg a fejünket, a nyakunkat, vállunkat és a felsőtestünket, amilyen magasra csak tudjuk, anélkül, hogy elmozdítanánk a labdát. Tartsuk ki egy kicsit, majd engedjük magunkat hátra.

Forrás: fitt.info