Gyümölcsszószos sült vajhal, édes-savanyú paprikával

Vágólapra másolva!
Igazi nyári különlegesség a gyümölcsszósszal készült vajhal - különösen akkor kápráztathatjuk el a vendégeinket, családtagjainkat, ha édes-savanyú paprikát is készítünk mellé!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 szelet vajhalfilé, 2 evőkanál olívaolaj, halfűszer-keverék, friss fűszerlevelek

A szószhoz: 20 dkg málna, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál balzsamecet, só, bors

Az édes-savanyú paprikához: 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál málnaecet, 4 szál újhagyma, 4 szál friss kakukkfű, chili paprika, só, darált bors

Elkészítése:
Egy- egy vastagabb halszeletet csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, szórjuk meg halfűszer-keverékkel, burkoljuk be friss fűszerlevelekkel (citromfű, bazsalikom, citromos kakukkfű, kapor) és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

Tálalás előtt felforrósított serpenyőben süssük mindkét oldalát 2-2 percig lassú lángon pirosra.

A málnamártáshoz az átpasszírozott málnát keverjünk össze néhány evőkanál balzsamecettel, teáskanálnyi magos mustárral, kevés sóval és borssal.

Tálaláskor csorgassuk meg a kész halszeleteket a szósszal, és gurítsunk a tányérra pár szem málnát.

Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a vékony gyufaszál vastagságúra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig.

Csorgassuk hozzá a mézet, szeleteljünk rá pár karika chili paprikát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevés sóval és ecettel.

Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen.