Tisztelni kell a másik döntését

Vágólapra másolva!
Van az úgy, hogy a pasik nem értenek a szóból. Ha egy lány úgy érzi, hogy inkább a bartája vagy a testvére, mint a barátnője a párjának, az bőven elég oka  a szakításra. Különösen, ha más érvek is szólnak a kapcsolat ellen. A Facér Csajszi válaszol.
Vágólapra másolva!

Szia Csajszi!

Lassan egy hónapja szakítottam barátnőmmel... össze vagyok zavarodva. Utálom is már, de ennek ellenére még mindig szeretem.
Lehet hogy inkább a megszokás, de ilyen jól magam még n éreztem senkivel. Sajnos egy év után kiadta az utamat, és olyan ellenséges velem, hogy elképesztő, erre nem is számítottam.

A történet az, hogy egy pár hónapja felbukkantak a régi ismerősei - fiúk, lányok vegyesen. Jó arcok voltak, néha én is lógtam velünk, de ők minden nap szórakoztak, én pedig ezt nem engedhettem meg magamnak - egyrészt anyagilag, másrészt idő szempontjából, hiszen velük ellentétben én dolgozom, és korán kell kelnem.

A barátnőm viszont sűrűn eljárkált velük, de nem volt ez ellen semmi kifogásom. Viszont amikor egyszer elmentünk együtt szórakozni, a barátnőm berúgott, és a elkezde a társaság pasi tagjait ölelgetni. Ott nem akartam botrányt csapni, ezért csak otthon hoztam fel a témát. Persze nem tetszett neki, hogy ilyeneket mondok, azt mondta egy féltékeny barom vagyok.

Megbeszéltük, lehiggadtam.

Olyannyira, hogy a következő hétvégén eljöttek hozzám vendégségbe. Iszogattunk, de én elmentem lefeküdni háromkor, de a barátnőm csak úgy fél hat tájban jött lefeküdni, kicsit be volt csípve, és kiborult a bili.

Azt mondta, hogy én nem úgy viselkedem vele társaságban ahogy kellene - erre egyébként meg volt az okom, mert régebben bármikor puszit adtam, vagy megcsókoltam, eltolt magától, úgyhogy ezzel le is álltam eléghamar.

Azt is mondta még, hogy úgy érzi magát, mintha a testvérem lenne, aztán sírva fakadt, és hazarohant.

Aztán felhívott másnap, hogy kezdjünk el változtatni a dolgainkon, mert ennek így nem lesz jó vége... pontosabban én változtassak.

A következő héten alig találkoztunk, egyik este felhívtam, hallottam, hogy a régi cimboráival van, és már elég jó kedvük volt. Ezen kicsit felhúztam magam, és azt mondtam, hogy úgy látszik velük szívesebben van, mint velem, erre megsértődött és lerakta. Pár perc múlva falhívott, hogy ezek után jobb lenne, ha szakítanánk.

Teljesen kiakadtam, könyörögtem, kértem, hogy ne csinálja ezt, aztán átmentem hozzá, hogy beszéljünk, mert szerintem egy év után nem lehet telefonon szakítani. Na, ezt nem kellett volna, totál kiborult, hogy miért nem hagyom békén, úgyhogy eljöttem.

Egy hétre rá beszéltünk legközelebb - de csak cseten - akkor azt mondta, hogy ha békén hagytam volna, és nem török rá, minden másképp lett volna. Hozzáteszem mindenki ezt mondta, de én képtelen voltam erre. Azt is mondta, hogy ő még szórakozni akar - én 22 vagyok, ő 20 - és, hogy elege lett abból, hogy nem úgy viselkedem vele ahogyan kellene. Nem érezte nőnek magát mellettem, és már nem is szerelmes belém.

Másnap visszahozta a holmijaimat, és észrevettem, hogy foltok vannak a nyakán. Kérdeztem hogy mi az, ő azt monta, nem tudja, de amikor elment, láttam, hogy az egyik haverjának a kocsijával jött, de amikor SMS-ben rákérdeztem, azt válaszolta, hogy nincs köztük semmi. Arra kérdésre, hogy mi lesz velünk, akárhányszor kérdezem, mindig mást mond: hol azt, hogy lehet hogy egyszer folytatjuk, lehet, hogy sosem.

Én nem tudok ki igazodni ezen.

Várjak rá?

Köszönöm válaszod előre is!!!

Üdv.:

-Á-

Szia -Á-!

Mi a kérdés? Szakított-e veled a barátnőd? Igen. Vége van-e a kapcsolatotoknak? Igen. Mit szeretne a lány? Elmondta: szabadságot, függetlenséget, barátokat. Azt most nem tudja megmondani neked, de még lehet, hogy ő sem tudja, mit tegyen. Igazából egyáltalán nem lepne meg, ha nem tudná ő maga sem megválaszolni ezt a kérdés.
Van-e most kapcsolata és összejött-e egy másik fiúval? Akár az is lehet. Miért ne tehetné? Ő szakított veled és nem tartozik elszámolással.
Lehet, hogy azért nem mondja el, nem árulja el, mert nem akar megbántani. Ezért ne hibáztasd, ne kérd számon.

Vajon azért szakított veled, mert szeretné, hogy küzdj érte és kimutasd az érzelmeidet és próbáld levenni a lábáról?
Vagy az volt a szándéka, hogy szakítson és nem akar többet látni, nem akar veled beszélgetni, találkozni és új társat, barátokat keres?
Ez a két variáció merülhet fel. Az tény, hogy a lányok szeretik egy kicsit túlbonyolítani a dolgokat és néha nem azt mondják ki, amit ténylegesen szeretnének.
Tudod, a nők szeretik fenntartani maguknak azt a jogot, hogy ne kelljen kimondaniuk feltétlenül, mit szeretnének elérni, de mégis számonkérik, ha nem történik meg.

Ha elolvasom a történeteteket, nem gondolom, hogy stratégiai játék részese lennél. Sokkal inkább azt látom, hogy nagyon fiatalok vagytok. Nem feltétlenül az a gond, hogy nem illetek egymáshoz, egyszerűen nem vagytok elég érettek egy kapcsolatra. Szárnyaitokat bontogatjátok és eközben pont eljutottatok egy olyan ponthoz, ahol már nem édes teher a kapcsolatotok, hanem akadályoztátok egymást.

Ne hívogasd, ne zaklasd és ne faggasd, hogy kivel találkozik és kivel ismerkedik. Ha így tennél, elmérgesedhet az ismeretségetek, és gondolom, ez nem szándékod.

Ez már mind a saját élete és joga van hozzá. Nem csapott be, mert nem kezdett el titokban eljárogatni és megismerkedni másokkal, hanem őszintén elmondta neked, hogy nem tudja folytatni ezt a kapcsolatot.

Engedd el a lányt, hagyd, hogy ismerkedjen, járja a saját útját. Tiszteld a döntését.
Keresd meg te is a szerelmet!

Csókol,
a Facér Csajszi