Nyári tonhalas spagetti

Vágólapra másolva!
Ez a tészta ideális nyári étel: nem kell sokáig bajlódni vele, az ízei pedig a tengerparti nyaralásokat idézik.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
35 dkg spagetti, 1 doboz tonhal-konzerv, 1 kis fej lilahagyma, 2 db paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csomag koktél mozzarella sajt, 3-4 levél bazsalikom, só

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd tegyük hozzá a félbevágott és felkarikázott lilahagymát.

Pároljuk egy percig, majd öntsük bele az ugyancsak félbevágott és felszeletelt paradicsomot. Adjuk hozzá az olajtól lecsepegtetett tonhal-konzervet, és egy percig pároljuk.

Főzzük ki forrásban lévő sós vízben a spagettit, de egy perccel kevesebb ideig főzzük, mint a dobozán lévő útmutató írja.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A tészta főzőlevéből kanalazzunk a paradicsomos szószhoz 2-3 evőkanállal, majd szűrjük le, és azonnal keverjük össze a paradicsomos szósszal.

Keverjük bele a mozzarellagolyókat és az összetépkedett bazsalikomleveleket is. Azonnal tálaljuk leveses tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezán sajttal megszórhatjuk.