Marie Antoinette luxusparfümje

Vágólapra másolva!
Marie Antoinette francia királynő nevével fémjelzett luxusparfümöt dob piacra egy francia cég. Egy 25 ml-es üvegcse 900 dollárba kerül, de aki megengedheti magának, megveheti a tíz egyedi üvegcse egyikét is - 11 000 dollárért.
Vágólapra másolva!

Különleges, egyedi parfümöt ad ki egy francia cég, Marie Antoinette 18. századi királynő tiszteletére. A "királyi illat" nagyon hasonló ahhoz, amelyet a tragikus sorsú uralkodó használhatott - az ára pedig meglehetősen borsos, hiszen 900 dollárba, mintegy 180 ezer forintba kerül egy apró üvegcsével.

Az illat megalkotója, Francis Kurkdjian több történelemkönyvet is átböngészett, hogy megtudja: pontosan mely illatokat kedvelte a francia királynő.

A parfüm csak természetes anyagokból áll, nem kevertek hozzá semmilyen szintetikus aromát, a leghangsúlyosabbak benne a rózsa, az írisz, a jázmin, a tubarózsa és a narancsvirág illatai. Emellett tartalmaz némi szantált és ámbrát is.

A parfüm az "egyszerű" üveg mellett különleges, számozott Baccarat kristályüvegcsében is forgalomba kerül: mindössze tíz darabot készítenek belőle, és 11 000 dollárba került egyetlen, 25 ml-t tartalmazó adag.

A parfüm eladásából származó bevételeket jótékony célra ajánlották fel: a befolyt összegből a a Versailles-i kastély egy részlegének helyreállítását kívánják finanszírozni.