Zabpelyhes kókuszkeksz

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy könnyen elkészíthető - és sokféleképpen felhasználható - sütemény receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg búzaliszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 1 evőkanál méz

Elkészítése:
Tegyük egy tálba a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a sót, a vaníliás cukrot, a lisztet és a cukrot, majd fakanállal keverjük jól össze.

Egy kis lábasba tegyük a vajat és a mézet, öntsünk hozzá két evőkanálnyi forró vizet, majd melegítsük fel. Szórjuk bele a szódabikarbónát, keverjük össze, és csorgassuk a zabpelyhes keverékhez.

Jól dolgozzuk össze, utána tegyünk evőkanálnyi halmokat egymástól kis távolságokra egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Tetejét kissé lapítsuk össze, hogy körülbelül két és fél centis tallérok legyenek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon 8-10 perc alatt süssük aranysárgára. Ha elkészült szedjük át egy rácsra, és várjunk míg kihűl.

Jól záródó üvegekben vagy fémdobozban sokáig eltartható. Kávé és tea mellé kínáljuk, de finom hűsítő édesség is készülhet belőle, ha pár darabot összetörünk, és a fagylaltos kehelybe tesszük, tetejére pedig fagyit kanalazunk.

Reggelinek is kiváló, ha gyümölcsös joghurttal nyakon öntjük, és bőven megszórjuk friss gyümölcsdarabokkal.