Fahéjas teasütemény

Vágólapra másolva!
A következő keksz-recept kávéhoz, teához vagy az esti filmhez tökéletesen passzol.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

20 dkg búzaliszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 db tojás sárgája, fél citrom lereszelt héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 csipetnyi só

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, aprítsuk rá a hideg vajat. A kezünkkel gyorsan morzsoljuk össze - sietni kell, nehogy a kéz melegétől a vaj megolvadjon. Utána adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és a csipetnyi sót, majd gyúrjuk alaposan össze a tésztát. Formázzunk belőle kis cipót, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.

Gyúrjuk át a liszttel meghintett deszkán, majd sodrófával nyújtsuk körülbelül fél centi vastagra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Pogácsaszaggatóval, vagy különbféle formájú kiszúrókkal - például mézeskalács formákkal - szaggassuk ki, majd tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlapra, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 6-7 percig.

Ha elkészült szedjük rácsra, hagyjuk kihűlni.

Jól záró, öblös üvegekben sokáig eltartható. Kávé és tea mellé kiváló kínálnivaló.