Vágólapra másolva!
Mit tehet egy fiatal férfi, ha a barátnője jóval ritkábban igényli a testi együttlétet, mint ő? Erőltetni nincs értelme a szeretkezést - de az sem jó megoldás, ha a kedvest kizárva, egyedül próbáljuk megoldani a helyzetet. A Facér Csajszi tanácsot ad.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Csajszi!

Három éve vagyunk együtt a barátnőmmel, ő 27, én 29 éves vagyok. Átmeneti munkahelyi elfoglaltságaink miatt másfél éve sajnos csak hétvégén látjuk egymást. A hétvégéket szinte teljes egészében együtt töltjük, együtt is alszunk, de a szexuális életünk ennek ellenére a legminimálisabbra csökkent.

Bár én szinte mindennap kívánnám a szexet, és hétvégére már alig bírok magammal, ő kéthetente ha kedvet kap a dologhoz. Akkor is csak késő este, lefekvéskor hajlandó rá, amikor pedig már mindketten elég fáradtak vagyunk.
Hiába esnék neki, vagy kezdeményeznék vele csókolózást, akár napközben, akár estefelé, általában hamar elutasít.

Folyamatosan csökken az együttléteink száma, és sajnos a minősége is, pedig állítása szerint nagyon jó szokott lenni - nekem nemkülönben. Ellenben a simogatást, a cirógatást, a masszírozást kedveli, sőt mindig elvárja, de gyakorlatilag nem viszonoz semmit. Én ezt sokszor már nem nagyon bírom, de nem tudok mit csinálni, egyszerűen beletörődöm.

Többször is felvetettem már neki a problémámat, de az igazság az, hogy nem érzem helytállónak a kifogásait - ha fáradt, fáj a hasa, vagy menstruál, akkor megértem, de az esetek többségében nincs különösebb indok, és én magam is egyértelműen érzem rajta, hogy egyszerűen nincs kedve hozzá.

Kapcsolatunk elején még mindennap találkoztunk, és hetente kb. 2-3 alkalommal voltunk együtt, de én ezt már akkor is keveselltem.

A történethez hozzátartozik, hogy mivel neki nincs hüvelyi orgazmusa, elvárja, hogy az előjáték után vagy közben, az aktus előtt (amit élvez, de nem jut el a csúcsra, akármeddig is tart) orálisan elégítsem ki, ami nemhogy nincs ellenemre, hanem kifejezetten élvezem is. Ő viszont kapcsolatunk során soha nem viszonozta odaadásomat, pedig elmondása szerint elvileg nem lenne ellenére. Én soha nem erőltettem, talán két-háromszor ha felhoztam a témát, jelezvén, hogy szeretném, de hiába.

Erőltetni nem akarom a gyakoribb szeretkezést: ha nem akar, nem akar. Megcsalni nem akarom, mert szeretem, és nem akarok visszaélni a bizalmával. Sajnos jobbára magamnak kell gondoskodnom magamról, ami lelkileg egyáltalán nem kielégítő, ráadásul elég megalázónak érzem, hogy erre kárhoztassak.

Fontos megemlítenem, hogy ő a látszat ellenére úgy áll hozzá a kapcsolatunkhoz, hogy szeretné, ha együtt élnénk, és ha elvenném feleségül!

Kérlek, mondd el, mi a véleményed! Hol keressem a megoldást?

Zozmi

Kedves Zozmi!

Nagyon egyszerűnek tűnik a válaszadás, bár mégsem annyira könnyű. Semmiképp nem tudod ezt egyedül megoldani, mert arról írsz, hogy a pároddal szexuális problémátok van. Ez kettőtök ügye, az ő közreműködése nélkül nem fogsz megoldást találni!

A leírásod alapján nem most kezdődött ez, hanem mindig is érezted a különbséget: te több együttlétet igényeltél kezdetektől fogva, ő valamiért mindig kevesebbre volt nyitott. Meglátásod szerint beszéltetek róla és tudja, hogy te mire vágysz; illetve te is tudod, hogy neki mire van szüksége. Mégis az az érzésem, hogy nem vagytok talán elég nyíltak, nem tudtok eleget egymásról.

Az igazság az, hogy a beletörődés nem vezet jó irányba. Ráhagyod, és így elnyomsz magadban sok érzést, vágyat. Tudod, ha valaki nagyon nem kíván valamit, akkor az nem esik jól. De azt a partner is érzi és neki sem lesz kellemesebb. Nagyon becsülnivaló, hogy nem gondolsz a mellékutakra, abban nem is találnál megoldást, mert csupán tovább mélyítenéd a gondokat. Máshol keresnéd és találnád meg a szexuális boldogságot, és ha már azzal kilépsz a kapcsolatotokból, követi a többi kapcsolódási pont.

Nehéz megítélnem, hogy az ő hozzáállása miért ilyen. Lehet, hogy ő tényleg ennyit igényel - és kész. Előfordulhat az is, hogy volt valamilyen kellemetlen élménye, vagy egyszerűen nem tudja igazán elengedni magát. Nem tud igazán kikapcsolódni és átengedni magát a közös pillanatoknak, az örömszerzésnek. De ezt igazán ő tudja, ha tényleg tudja.

Csak ismételni tudom magam, hogy fontos lenne beszélnetek róla, őszintén és nyíltan, mert ezt csak ti közösen, együtt tudjátok megoldani. Ha olyan problémátok van, amely túlmutat a beszélgetéseken, esetleg fordulhattok terapeutához. Ő elsősorban abban tudna segíteni, hogy irányítja a kettőtök kommunikációját, egymás megértését, bár fontos megjegyeznem, nem vagyok szakember. Ha a lány nem olyan beállítottságú, és nem is nyitott arra, hogy változtasson, nem változik meg, bármit is teszel.

A hogyan és mit kérdésre ti tudjátok megadni a választ egymásnak!

Ha ennyire szenvedsz, törekedj a megoldásra. Ez nem fog magától megváltozni és megoldódni. Sőt, idővel csak még keserűbbé tesz, és a végére teljesen megmérgezi a kapcsolatotokat. Ráadásul tervezitek, hogy összeházasodtok. A házasságnak igenis egyik fontos eleme a testi megértés. Biztos alapokon kell nyugodnia - ebbe pedig a szex is beltartozik.

Csókol,
A Facér Csajszi