Bill Murray ittasan vezetett

Vágólapra másolva!
Bill Murray-t ittas vezetéssel vádolják a stockholmi rendőrök - egy golfkocsival furikázott Stockholm belvárosában, de a szondát nem volt hajlandó megfújni.
Vágólapra másolva!

Bill Murray amerikai színészt, az Elveszett jelentés Oscar-díjra jelölt főszereplőjét vasárnap elkapták a svéd rendőrök, amikor ittasan ült kormány mögé - ráadásul egy golfautóval furikázott Stockholm belvárosában.

Miután a rendőrök megállították a kocsit, arra kérték a színészt, hogy szálljon ki az autóból és fújja meg az alkoholszondát, azonban Murray az amerikai törvényekre hivatkozva nem tett ennek eleget. A svéd hatóság a hagyományos módszereknél maradva vért vett tőle, aminek 14 nap múlva lesz eredménye - közölte Christer Holmund nyomozó.

A színész egy golfversenyre érkezett a skandináv országba, és ő maga sem tagadta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, és abba is beleegyezett, hogy egy rendőr képviselje őt, ha az ügy a bíróságra kerül - ugyanis ő már az esetet követő napokban hazautazott az Egyesült Államokba.

A nyomozó szerint csak akkor emelnek vádat, ha Murray alkoholszintje túllépi a törvényes határt. Ha viszont az alkoholszint kiugróan magas, akkor börtönbüntetés is elképzelhető, de legvalószínűbb, hogy a színész pénzbírságot kap.

Az, hogy a híresség hol szerezte a golfautót, még nem teljsen világos a rendőrök számára, de leszögezték, hogy nem vádolják a filmsztárt lopással. Az ügyben intézkedő rendőr elmondta, hogy golfautóval közlekedni nem tilos Svédországban, de azért "nagyon szokatlan".