FP eheti levelei

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Üdv F.P.!

Sohasem próbáltam még mások tanácsát kérni, inkább én vagyok az akihez az emberek szívesen fordulnak gondjaikkal, bánataikkal.

Sajnos az én életem sem úgy alakult, ahogyan fiatalon terveztem. 20 év házasság után 4 éve váltam, mert párom másnál keresett vígasztalást. Négy évig próbáltam a helyzetet rendbe hozni, de akkor feladtam - talán már nem szerettem annyira, hogy tovább harcoljak érte.

Azóta pokol az életünk a 22 éves fiammal. A válás óta a volt férjem folyamatosan zaklat: telefonál, de nem szól bele, házassági hirdetés ad fel a nevemben, a kulcslyukba pillanatragasztót nyom...szinte minden hétre jut valami "meglepetés".

Úgy érzem még erős vagyok és ezeket is tudom kezelni. A fiamat ért támadásokat azonban egyre kevésbé: a karácsonyi ajándéka például egy teljes kitagadó nyilatkozat volt.

Magánéletem azóta nincs, vagyis a munkába temetkeztem, annál is inkább, mivel nagyon nehéz anyagi körülmények közé kerültem a válás miatt. A próbálkozásaim mind kudarcot vallanak. Túl magasra állítom a mércét amikor, ápolt, rendezett körülmények között élő társat keresek? Igazából nem is tudom 46 évesen, hogyan kezdjem újra?

Velem van a baj, vagy a mostani felfogással!?

Üdvözlettel, válaszát várva:

Kata

Kedves Kata!

A volt férjed viselkedése minősíthetetlen, és felháborító. Arra gondoltam, talán nem ártana jogi útra terelni a dolgot, hiszen mégiscsak nonszensz, ha valaki egy másik nőért elhagyja a családját és utána még zaklatja is őlet.

Ami a magánéletedet illeti, nem csodálom, hogy görcs van benned, és ezt nyilván a férfiak is látják rajtad. Az meg, hogy magasak az elvárásaid, érthető, de talán nem ártana ezt is kicsit átgondolni, hiszen egyedül lenni is pocsék dolog. Egy új szemlélet, lehet, hogy kizökkentene ebből a mostani, nem éppen rózsás állapotból.

De az sem kizárt, hogy jelenleg nem kapcsolatra volna szükséged, hanem néhány jó barátra, akikkel le lehet ülni egy italra, vagy egy jó vacsorára (ebédre) és el lehetne hülyülni az élet dolgairól.

Aztán ha úgy alakul, még simán bejöhet a képbe egy pasi, akivel jól is érzed majd magad.

Csókol,

a Facér Pasi