Sültpaprika-kompót

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
6 egész paradicsompaprika, 4 evőkanál balzsamecet, 2 ág kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma, 5-6 levél friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, darált bors, só, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a paprikákat, majd tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Forró sütőben, 160-170 fokon süssük körülbelül 30-40 percig őket, míg a bőrük barna nem lesz.

Vegyük ki a paprikákat sütőből és várjunk, míg kihűlnek. Húzzuk le a megsült paprikák bőrét, majd a piros húsukat vágjuk fel ujjnyi csíkokra, és tegyük egy nagy tálba.

Ha tudjuk, a sült paprika levét fogjuk fel a salátástálba, jó lesz majd az ecetes öntet készítéséhez.

Reszeljük a felcsíkozott paprikákra a fokhagymát, tépkedjük rá a petrezselyem zöldjét, a bazsalikom- és a kakukkfűleveleket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Daráljunk rá borsot, csorgassuk rá az olívaolajat és a balzsamecetet, ízesítsük csipetnyi sóval. Óvatosan keverjük össze, majd tálaljuk salátás tálkákba, vagy üvegpoharakba.

Grill ételek, pástétomok, sajtok különleges kísérő salátája lehet.