Von Teese szőrmében kampányol a PETA-nak

Vágólapra másolva!
Dita Von Teese nem mond le szőrméiről, annak ellenére, hogy a PETA állatvédő szervezet születésszabályozási kampányának arca lett - adta hírül a People magazin. A szervezet szóvivője szerint, ez még "belefér".
Vágólapra másolva!

Dita Von Teese imádja a szőrméit, és nem hajlandó lemondani viselésükről, annak ellenére, hogy a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) állatvédő szervezet születésszabályozási kampányának arca lett - adta hírül a People magazin. A különleges műsorairól híres sztriptíztáncosnő azt mondja: ő nem a szőrme- és a húsellenesség mellett tette le a voksát - csupán az állatok ivartalanításáért szólt.

"A PETA tökéletesen ismerte a szokásaimat, amikor felkért, hogy legyek az állatok ivartalanításáért folytatott kampányuknak az arca - nyilatkozta a Von Teese a People-nak, az egyik fellépése előtt, rókaszőrbe burkolódzva." Nem arra szerződtem, hogy meggyőzzem az embereket arról, hogy legynek vegetariánusok és ne hordjanak szőrmét."

Forrás: [origo]


Az állatok jogaiért küzdő szervezet szóvivője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: a felkérés előtt is tisztában voltak Dita Von Teese szőrmék iránti vonzalmával.

"Azt mondta, van néhány régi bundája, amit alkalmanként felvesz - szerintünk ez belefér - mondta Michael McGraw, a PETA szóvivője.

"Szervezetünk gyakran dolgozik hírességekkel - de csakis olyan ügyekben kérjük közreműködésüket, amelyekkel ők maguk is egyetértenek, és teljesen azonosulni tudnak. Talán nem mindnyájan harcos állatvédők, de a közreműködésük egy-egy kampányban nagyon nagy segítség, amiért természetesen hálásak vagyunk."

A szervezet szóvivője hozzátette: egyelőre nem kérték meg a művésznőt arra, hogy ne viseljen szőrmét a továbbiakban, de nem teljesen kizárt, hogy szóba kerüljön köztük ez a kérdés a jövőben.