Vágólapra másolva!
Leia hercegnő "briósfrizuráját" választották meg egy filmes portál látogatói minden idők legstílusosabb filmes hajviseletének. A Csillagok háborúja című film harcos hercegnője többek között Uma Thurmant, Audrey Hepburnt és Marge Simpsont is maga mögé utasította.
Vágólapra másolva!

Leia hercegnő jellegzetes "briósfrizurája" lett minden idők legstílusosabb filmes frizurája - egy internetes szavazáson a válaszadók 35 százaléka gondolta úgy, hogy Carrie Fisher hajviselete a legjellegzetesebb a mozifilmek világából.

A lovefilm.com internetes portálon 7000 olvasó szavazott a legjellegzetesebb és legstílusosabb filmes frizurákra.

A második legnépszerűbb hajviselet Marge Simpson rajzfilmhősé, míg a harmadik Audrey Hepburn jellegzetes kontya az Álom luxuskivitelben című filmből.

A top tízbe bekerült még John Travolta Grease című musicalban viselt hátrazselézett frizurája, Uma Thurman fekete bubija a Ponyvaregényből, Elvis Presley és James Dean egy-egy jampihaja, Rita Hayworth vörös hullámai a Gilda című filmből, és Elizabeth Taylor Kleopátrában viselt gyöngyös hajkölteménye is. Az egyetlen "kortárs" frizura tulajdonosa Sienna Miller, aki a Factory Girl című filmben Edie Sedgewick modellt alakítja.

A győztes frizura tuljadonosa, Carrie Fisher egyébként gyűlölte a kontyát - de nem merte megmondani ezt a Csillagok háborúja rendezőjének, George Lucasnak.

"Rettenetesen hülyén éreztem magam azokkal a briósokkal a fejemen" - árulta el a színésznő egy interjúban. "De nem mertem szólni, mert attól féltem, George megharagszik rám, és egyszerűen kirúg a filmből."