Sütőtökös-zsályás fritatta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
6-8 db tojás, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej lilahagyma, fél kg sütőtök, 1 ág zsályalevél, 10 dkg reszelt sajt, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele az összevágott lilahagymát, az egy centis darabokra felvágott sütőtököt és az összetépkedett zsályalevelet.

Daráljunk rá borsot és ízesítsük kevés sóval. Közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a tök megpuhul és pirulni nem kezd.

Üssük a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a reszelt sajtot, sózzuk meg és tekerjük meg felette párszor a borsdarálót. Villával jól verjük fel, majd öntsük a felvert tojást a serpenyőben lévő megsült fűszeres tökre.

Tegyük a sütőedénnyel együtt előmelegített sütőbe, és 130-140 fokon süssük készre 15-20 perc alatt.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült vágjuk cikkekre, mint egy tortát, mellé friss és ropogós péksüteményt és salátaleveleket tálaljunk.