Citromos borjúval töltött cukkini

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
6 db alma alakú cukkini, 30 dkg darált borjúhús, 2 db zsemle, 1 dl tejszín, 1 db citrom lereszelt héja, só, darált bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl tej, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Vágjuk le a cukkinik tetejét, majd teáskanál segítségével vájjuk ki a közepüket, és daráljunk rájuk borsot.

Tegyük a darált borjúhúst egy tálba, adjuk hozzá a tejbe beáztatott és jól kinyomkodott zsemléket. Fűszerezzük darált borssal, a citrom lereszelt héjával, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével. Öntsük hozzá a tejszínt, majd dolgozzuk össze.

Töltsük meg a húsos masszával a kivájt cukkiniket, a levágott tetejüket helyezzük vissza rájuk. Tegyük a zöldségeket olívaolajjal kikent tűzálló tálba, öntsünk alá pár deci vizet, majd fedjük be alufóliával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük előmelegített sütőbe, és pároljuk 35-40 percen keresztül. Mielőtt kivennénk a sütőből, vegyük le a fóliát, és süssük még öt percig.

Körítésnek kapor- vagy snidlingmártást készítsünk hozzá. Egy kis lábasban forrósítsunk fel két evőkanálnyi vajat, adjunk hozzá két evőkanálnyi lisztet, keverjük össze, majd engedjük fel három deci meleg tejjel. Ha szükségesnek látjuk, még hígíthatjuk tejjel. Sóval, összevágott kaporral, vagy snidlinggel, kevés őrölt fehérborssal és citrom levével ízesítsük. Egy deci tejszín hozzáforralásával még krémesebbé tehetjük.