Téli minestrone leves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, fél darab zellergumó, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 db burgonya, 2 evőkanál paradicsompüré, 4 szem paradicsom, 1 doboz fehérbab konzerv, 10 dkg kifőzött spagetti, 20 dkg sütőtök, 40 dkg kelkáposzta, só, darált bors, 1 db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Vágjuk kisebb darabokra a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a vöröshagymát, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdet, majd kapcsoljuk be és aprítsuk finomra.

Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felaprított zöldségeket, és közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig. Kanalazzuk rá a paradicsompürét, és még pároljuk vele két percig.

Öntsük fel körülbelül két liter vízzel, majd ízesítsük a sóval, a zöldségleves kockával és darált borssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott burgonyát és sütőtököt, a hideg vízben lemosott babkonzervet és az összevágott káposztát.

Kis lángon, párszor megkevergetve főzzük addig, míg a burgonya puha nem lesz. Mielőtt levennénk a lángról, keverjük hozzá az ugyancsak kis kockákra feldarabolt paradicsomot is.

Forraljunk rajta még egyet, majd keverjük bele a kifőzött spagettit. Azonnal, forrón tálaljuk leveses tálkákba.