A Skorpió csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Skorpió számára az a legfontosabb, hogy rejtett világokat fedezzen fel és titkokra találja meg a megoldást, ehhez szerencsére minden tehetsége megvan. Képes meglátni mások legmélyebb titkait is - azonban ki is használja azt, hogy könnyedén manipulálja a többi embert.
Vágólapra másolva!

Jellege: Víz
Színe: fekete és vörös
Szerencsenapja: kedd
Szerencseszáma: 2 és 9
Uralkodó bolygója: Plútó

A Skorpió csillagjegy ideje ősszel jön el, október 23. - november 21. között uralkodik.

A Skorpió jellemvonások végtelen komolyságot, mélyre hatoló gondolkodásmódot ajándékoznak a szülöttnek. A jegy szülöttei nagyon alaposan gondolkodnak, ritka eset, hogy egyetlen momentumot is figyelmen kívül hagynának. Mivel mindig mindennek utána járnak, fényt derítenek azokra a dolgokra is, amely addig titokban maradtak: szinte lehetetlen becsapni őket.

Biztos szimatuk van arra, hogy a mélyben rejtőző gondolatokat és érzéseket felszínre hozzák. Gyakran lehet olyan élményünk velük kapcsolatban, hogy szinte a vesénkbe látnak, és nem maradhat előttük egyetlen kis gondolatunk sem titokban.

Lehetetlen, hogy hosszabb ideig az orránál fogva vezessünk egy Skorpiót, és a velük kialakított kapcsolatokban a legjobb út az őszinteség lehet. Ráadásul nagyon bosszúállóak, és ha kiderül, hogy hazudtunk nekik vagy átvertük őket, akkor kamatostul fizetnek érte. Különösen a szerelmi ügyeknél (például, ha megcsaljuk Skorpió kedvesünket) lehet jellemző, hogy a sérelmet háromszorosan adják vissza nekünk.

Nagy segítséget jelent számukra igen fejlett ösztönéletük, amely mindig utat mutat nekik, még a legnehezebb helyzetekben is - érdemes is hallgatniuk belső hangjukra, intuíciójukra. Sokszor előfordul, hogy hirtelen ráéreznek egyes eseményekre, és bár racionálisan nem is tudják, hogy hogyan jutottak az adott következtetésekre, a következtetéseik nagyon helytállóak.

Ezt a tulajdonságukat gyakran ki is használják: gyakran manipulálnak másokat, elsősorban a szeretteiket - mindig az érzelmekre próbálnak hatni, és nincsenek gátlásaik, ha el akarnak érni valamit.

Időről időre készek meghalni, hogy aztán újra feltámadjanak egészen más formában - ez az örök körforgás, azaz az teljes fealdás és az újjászületés az egész életüket végigkíséri.

Célját tekintve a Skorpió kapcsolódni szeretne egy felsőbb eszmével, amelynek érdekében kész megválni lelkének egy darabkájától. Élete során a Skorpió embernek meg kell tanulnia különbséget tenni az eszmei ideálok és a valóság között.

Forrás: Harmonet