Hozzávalók:
3 db mandarin, 15 dkg vaj, 6 evőkanál kukoricaszirup, 3 db tojás, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 10 dkg őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
Nyomjunk ki egy mandarin levét, majd hámozzuk meg a másik két darabot, és a héját vágjuk apró kockákra, a mandarin húsát pedig karikázzuk fel. Kenjünk ki vajjal hat pudingformát, majd mindegyik aljára kanalazzunk egy-egy kanál kukoricaszirupot és tegyünk a szirupra egy-egy szelet meghámozott mandarint.
Egy tálba keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat, szórjuk bele a cukrot, majd pár perc keverés után egyenkét dolgozzuk hozzá a tojásokat.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt mandulával, a fűszerekkel és a felkockázott mandarinhéjjal. Kis adagokban keverjük a vajas keverékhez, a mandarin kifacsart levével együtt.
Töltsük meg a tésztával a pudingformákat háromnegyedig, majd tegyük egy tepsire. Előmelegített sütőben süssük 140 fokon 20-25 percig.
Ha elkészült óvatosan borítsuk nagy tányérokra, szórjuk meg porcukorral és mandarin szeletekkel dekoráljuk.