Datolyás sertéscsíkok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
6 szelet pármai sonka, 1 maréknyi datolya, 50 dkg sertéskaraj vagy szűzpecsenye, diónyi friss gyömbér, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál szilvalekvár, 3 evőkanál szójaszósz, 5 dkg póréhagyma, darált bors, fél evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:
Vágjuk ujjnyi csíkokra a sertéshúst, majd tegyük egy kis tálkába. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi szójaszószt, szórjuk rá az étkezési keményítőt, majd jól keverjük össze. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy a szójaszósz jól átjárja a húst.

Egy wokot vagy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat. Tegyük bele a bepácolt húscsíkokat, és erős lángon állandóan kevergetve pár perc alatt pirítsuk meg.

Ha a húscsíkok szélei kezdenek pirulni, tegyük hozzá a gyufaszál vékonyságúra felmetélt friss gyömbért, az ujjnyi csíkokra felvágott póréhagymát, a felkockázott sonkát és a kimagozott datolyát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Daráljunk rá borsot, pirítsuk még egy-két percig, majd csorgassuk meg szójaszósszal és keverjük hozzá a szilvalekvárt is.

Forraljuk össze, és azonnal tálaljuk párolt rizzsel.