Alig örököl valamit Paris Hilton

Vágólapra másolva!
Alig örököl valamennyi pénzt Paris Hilton amerikai híresség - a botrányhősnő nagyapja, a család feje, Barron Hilton ugyanis bejelentette: vagyonának 97 %-át jótékonysági célokra ajánlja fel.
Vágólapra másolva!

Örökségének nagy részét elveszíti Paris Hilton amerikai énekes-színésznő. A Hilton család feje, és a vagyon jelenlegi fő "tulajdonosa" - Paris nagyapja -, Barron Hilton ugyanis tegnap bejelentette: 2,3 milliárd dolláros vagyonának 97%-át jótékonysági célokra adományozza, csajk a maradékot hagyja halála után a családtagjaira.

Barron Hilton hatalmas összeget hagy örökül az apja által alapított Conrad Hilton alapítványra, amely többek között afrikai falvakat, vak gyerekeket és mentálisan sérült embereket támogat. Az alapítvány vagyona, Hilton döntése nyomán, négy és fél milliárd dollárra növekszik.

"A család és az alapítvány nevében beszélve, nagyon büszke és hálás vagyok az apámnak ezért a hatalmas adományért" - nyilatkozta Steven Hilton, Barron egyik fia. "Ezzel az összeggel tovább folytathatjuk az emberi szenvedés enyhítésére irányuló erőfeszítéseinket."

Jerry Oppenheimer író, aki 2006-ban tényfeltáró művet jelentetett meg a Hilton családról, azt mondta egy újságírónak, Barron Hilton az unokája, Paris miatt "vonta meg az örökséget a gyerekeitől és unokáitól", mert "Paris szégyent hozott a családra".

A híreket - és Oppenheimer véleményét - sem a 80 éves Barron, sem a botrányairól elhíresült Paris nem kívánta kommentálni.