Sonkás-tojásos szendvics

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db tortilla lepény, 4 db tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 maréknyi rukkola saláta, 12 vékony szelet füstölt sonka, 2 db paradicsom, só, darált bors

Elkészítése:
Üssük fel a tojásokat egy kis tálba, sózzuk meg és öntsük hozzá a tejszínt. Villával alaposan verjük fel. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsük bele a felver tojást. Kis lángon fakanállal állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás be nem sűrűsödik és közepesen lágy nem lesz. Ha elkészült vegyük le a tűzről.

A kenyérlepényeket a csomagolással együtt tegyük mikrohullámú sütőbe és közepes erősségen, egy percig melegítsük - így langyosan könnyen össze tudjuk majd hajtani. Tegyünk egy langyos lepényt nagy tányérra, kenjük meg a habart tojással, majd szórjuk meg a salátalevelekkel. Tetejére tegyünk a füstölt sonka és paradicsomszeletekből. Óvatosan hajtsuk félbe és azonnal tálaljuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Remek reggeli, de akár egy könnyű ebédnek is elkészíthetjük. Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot vagy sajtszeleteket is.